I dagens moderna samhälle har information aldrig varit mer lättillgängligt, och det är svårt att komma på något område i livet som internet inte har påverkat kraftigt. I Sverige kan man sköta i princip alla myndighetsärenden online, och enkelhet och användarvänlighet står ofta i fokus. Information idag finns mycket nära till hands och det har blivit standard för till exempel arbetsgivare att googla sina kandidater innan en eventuell intervju. De allra flesta använder inte heller längre den klassiska telefonkatalogen utan istället en databas online för att söka på personers adresser eller telefonnummer. Det som fortfarande efterfrågas är dock en katalog för en email-adresser, men det är påväg.

I mailkatalogen finns mejladresser precis som telefonnummer och adresser i telefonkataloger. Önskemålet är något som mailkatalogen har tagit till sig och de har lanserats en tjänst där man kan hitta just detta. Att ge ut sin mejladress sporadisk över nätet kan dock inte anses vara särskilt smart, och skulle sådan information vara allmänna uppgifter är det lätt att förstå att detta skulle varit många spammares våta dröm med alla Sveriges mejladresser samlade på samma ställe. Men detta har mailkatalogen hittat en mycket bra lösning på, och mejladressen blir inte känd förrän man svarat på e-post som skickats privat via deras sida.

Information skickas blixtsnabbt över hela världen

Information har aldrig varit så tillgängligt

Internets övertagande av vår information har skapat en kultur där det inte bara anses som normalt med ett krympande privatliv, utan att det helt enkelt är den nya normen för hur vi skall bygga vår framtid. Att söka någons personuppgifter online har blivit så lätt att det görs av alla åldersgrupper, och många använder dessa tjänster frekvent i sin vardag. Trots det har tills nu det inte funnits något sätt att söka för att få reda på någons mejladress, något som mailkatalogen hoppas på att ändra. Tycker du det är viktigt att det ska vara enkelt att finna rätt e-postadress till rätt person?