Mailkatalogen är en tjänst för dig som vill kunna söka efter mailadresser till vänner och kollegor. Tjänsten är helt gratis att använda för privatpersoner. Företagare betalar en mindre engångssumma, varefter den är gratis att använda. Mailkatalogen är som en telefonkatalog på nätet fast med mailadresser istället för nummer. Medlemmarna lägger själva upp sina kontaktuppgifter och blir på så sätt sökbara för andra registrerade medlemmar. Önskar du kontakta någon från katalogen skickas ett meddelande direkt från sidan. Personens mailadress är dold till dess att ett svar från personen kommer till din inkorg. Att mailadresserna är dolda i katalogen ökar säkerheten för medlemmarna.

Användarna registrerar själva samt uppdaterar sina uppgifter i Mailkatalogen. Det är viktigt att alla mailadresser som finns med är aktuella. Sidan har därför rätt att radera en användare om det upptäcks att adressen är gammal och inte aktiv. Förutom namn och mailadress är andra uppgifter frivilliga att fylla i. Mailadressen är alltid dold för andra medlemmar, medan de frivilliga uppgifterna är synliga. Det är möjligt att lägga in flera adresser i katalogen, som exempelvis sin privata mail samt sin jobbmail. Det är enkelt att registrera sig som användare på sidan och efter registreringen kan du direkt komma igång och söka i tjänsten.

Mailkatalogen för människor närmare varandra

Syftet med Mailkatalogen är att det ska vara enkelt att hitta mailadresser till vänner och kollegor. Kanske har personen som du söker flyttat, eller så önskar du att samla ihop gamla kontakter som du en gång hade, men som nu har gått förlorade. Det är möjligt att när som helst ändra sina uppgifter eller radera sin egen användare på sidan. Alla de uppgifter som skrivs in vid registreringen sparas i en databas hos sidans internetleverantör. En del övrig information sparas också av internetleverantören. Detta för att kunna föra statistik över vilka besökare som använder tjänsten och utveckla sidan, samt hålla den funktionell för alla användare.

Mailkatalogen är en sida som användaren själv administrerar